Pozole de maíz azul o rojo con champiñones
Hey everyone, it's Brad, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Pozole de maíz azul o rojo con champiñones. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Pozole de maíz azul o rojo con champiñones is one of the most favored of recent trending meals on earth. It's appreciated by millions every day. It's simple, it is fast, it tastes yummy. Pozole de maíz azul o rojo con champiñones is something that I've loved my whole life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Pozole de maíz azul o rojo con champiñones, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole de maíz azul o rojo con champiñones delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Pozole de maíz azul o rojo con champiñones using 19 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.
Esta receta es muy típica en los Altos de Jalisco, para esta temporada de aguas, donde los hongos y setas se reproduce y en casa era común tener frescos día con día. Es una receta ve gana, si se desea puede prepararla con carne de su preferencia, se hacia para ir de paseo al río o al puente donde se juntaban varias familia para disfrutar del campo.
Ingredients and spices that need to be Take to make Pozole de maíz azul o rojo con champiñones:
- 1 kilogramo maíz de color ya sea azul o rojo
- 3 cucharadas cal
- 2 cebollas grandes con cabo
- 7 dientes ajo
- puño hierbas de olor
- 1/2 kilo champiñones
- 1 lechuga romana
- 1 manojo rábanos
- 1 kilo limones
- 3 chiles anchos
- 3 chiles pasilla
- 3 chiles chipotles ahumados
- 3 chiles guajillo
- orégano seco
- 1 poco vinagre
- hojas de Laurel
- 2 piloncillos
- sal de grano o mar
- 1 pizca comino
Instructions to make to make Pozole de maíz azul o rojo con champiñones
- Se enjuaga el maíz muy bien y se coloca en una olla honda para cocerlo durante más de 6 horas con las tres cucharadas de cal, para nixtamalizarlo. Comenzamos a fuego alto y bajamos poco a poco el fuego, hay que estar moviendo constantemente para que no se queme o pegue el maíz. Ya que se encuentra blando lo sacamos del fuego y dejamos enfriar, frío lo enjuagamos y si se desea se le quita la cabeza a los maíces.
- Limpiamos los chiles (venas y semillas), si queremos un picor suave, si deseamos más picante dejamos las semillas y venas, lavamos los chiles y los ponemos a remojar con un toque de vinagre y piloncillo, en esta misma agua los molemos y agregamos el comino y la sal, mientras ponemos nuevamente el maiz a hervir a fuego medio y cuando suelte el hervor le agregamos sal, dejamos un poco y luego la salsita de chiles con el comino y un toque de hierbas de olor, los dientes de ajo y una cebolla.
- Ya que hirvió rectificamos la sal y servimos en platos hondos, se acompaña con lechuga picada, cebolla finamente picada, orégano seco, rebanadas de champiñones, jugo de limón, rabanitos y lo que se les antoje, con tostaditas asadas o fritas o simplemente totopos.
- En mi pueblo hay gente que le agrega aguacate, chicharrón de puerco, charales, jugo de naranja agria, etc.
As your experience and confidence grows, you will locate that you have more natural control over your diet plan as well as adapt your diet to your individual tastes with time. Whether you wish to offer a recipe that utilizes fewer or even more components or is a little more or less hot, you can make simple modifications to attain this goal. Simply put, begin making your dishes promptly. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you don't require to learn them yet only if you master some straightforward cooking strategies.
This isn't a total guide to quick and very easy lunch recipes but its excellent something to chew on. Ideally this will get your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing a lot of square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Ultimate Pozole de maíz azul o rojo con champiñones. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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