Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo)
Hey everyone, it is Jim, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo). It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo) is one of the most favored of current trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It's simple, it is fast, it tastes delicious. Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo) is something that I have loved my entire life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo) is 7-9 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo) estimated approx 100 minutos.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo) using 19 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.
#delantaldorado
En estos días de cuarentena, estoy en casa de mi hermana Lili y hemos preparado este pozole, pero fue un pozole rápido y económico. Nos quedó Delicioso 😍
Ingredients and spices that need to be Get to make Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo):
- Para el pozole
- 1 kilo maíz pozolero precocido (drenado y bien lavado)
- 1 cebolla entera
- 1 cabeza ajo
- 4 litros agua
- 2 hojas laurel
- al gusto tomillo en polvo
- 1 pechuga completa de pollo
- Para la salsa del pozole
- 7 chiles guajillo
- 1 diente ajo
- 1 cucharada orégano
- al gusto sal
- 1/2 cebolla
- 1.2 litros agua
- Para acompañar
- al gusto lechuga finamente cortada
- al gusto orégano
- al gusto aguacate
Instructions to make to make Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo)
- Lavamos el maíz súper bien y lo ponemos a cocinar en los 4 litros de agua. Primero dejen que el agua hierva y se agrega el maíz, después bajamos la flama a fuego bajo y dejamos cocinar por 1 hora. (De preferencia la olla debe estar medio tapada, no por completo).
- Mientras se cocina el maíz, en una ollita agregamos 1.2 litros de agua y dejamos hervir, ahí agregamos los ingredientes para la salsa del pozole, que son los chiles, el ajo, sal al gusto y orégano. Dejamos cocinar por 5 minutos a fuego bajo y apagamos. Dejamos enfriar y licuamos todo (aquí agregamos la 1/2 cebolla que debe estar cruda), también se licúa el litro de agua donde se cocinaron los chiles. Reservamos.
- Ya qué pasó la hora de cocción del maíz, agregamos la pechuga de pollo, la cebolla, la cabeza de ajo, las hojas de laurel y el tomillo. Revolvemos y dejamos cocinar 15 minutos, después agregamos la salsa que hicimos de chile guajillo y dejamos cocinar 25 minutos más o hasta que la pechuga de pollo esté bien cocida.
- Revolvemos de vez en cuando y agregando sal al gusto. Ya que la pechuga esté bien cocida apagamos el fuego, sacamos la pechuga y dejamos enfriarla un poco para poder deshebrarla. Ya que esté bien deshebrada la agregamos de nuevo al pozole y revolvemos.
- Listo, ya tenemos un pozole de pollo más rápido y fácil de preparar, lo decoramos con Lechuga finamente te picada, aguacate y orégano, por supuesto no pueden faltar las tostadas. Provechito 😍
As your experience and self-confidence grows, you will locate that you have extra natural control over your diet as well as adapt your diet plan to your individual preferences gradually. Whether you want to offer a dish that uses fewer or more active ingredients or is a little bit basically hot, you can make easy changes to achieve this goal. In other words, start making your dishes promptly. When it comes to basic food preparation abilities for novices you don't need to learn them however just if you understand some simple cooking methods.
This isn't a complete guide to fast and simple lunch recipes yet its excellent something to chew on. With any luck this will certainly get your creative juices moving so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Make Favorite Pozole rojo con pollo (más rápido y sencillo). Thank you very much for reading. I'm confident you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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